Menü

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Következő verseny
 
Linktár
 
Szavazás
A legnépszerűbb
Melyik a legjobb technikai sport?

Formula 1
Rally
Drift
Tereprally
Gyorsulási
Motocross
Rallycross
gyorsasági motorvb
egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hirek a pálya mellől
Hirek a pálya mellől : Kisbér Szlalom 2016- Beszámoló és eredmények

Kisbér Szlalom 2016- Beszámoló és eredmények

Bandee  2016.09.09. 22:57

Kisbér Bandee szemszögéből, benne a dobogósokkal


Véget ért a nyár, azonban a szeptember beköszönte nem csak a vakáció végét jelentette idén, hanem azt is, hogy új helyszín debütál a Bakonyrally Egyesület idei sorozatában. Kisbér városa nem először kerül közeli kapcsolatba az autósporttal, ugyanis a város határában fekvő hántai katlan a hazai rallye aranykorának az egyik klasszikus szakasza. Azonban most nem a murváé volt a főszerep, hiszen a wienerberger téglagyárának területén rendeztek nagy szabású szlalomversenyt, mely a bakonyszentlászlói és a DSZK-s bajnokságnak is részét képezte idén.

083

Az érdeklődés most is nagy volt a futam iránt, és nem titok, hogy számomra is ez volt az év egyik legjobban várt eseménye, hisz szeretek új helyszíneken szemlélődni. Úgy fest nem csak én vártam a futamot, hisz a nevezési lista sorai pillanatok alatt megteltek nevekkel, és végül 120 fő körüli mezőny gyűlt össze a rajtra.

DSC06883

Ezúttal is Vicuval és édesapjával vágtunk neki a túrának, a helyszínen csatlakozott hozzá Ermex barátom és Kriszti, akikkel együtt követtük végig a nap történéseit. A honlapunk képviseletében még Dió és Ruttner Gabi készítettek felvételeket a pálya más részein, ugyanis látványos pontokban jócskán bővelkedett a kialakított nyomvonal.

640

A szervízparkban kezdtük a napot, ahol jó volt újra látni rég nem látott ismerőseim, többek között a Dr. Genya csapat ügyes kezű Ladásait, Rütyit, Gyuszót versenyautóval, és persze az összes többi számomra kedves ismerőst. A mezőnyben most is helyet kapott sok szép autó, a népes Ladás, BMW-s, Suzuki-s és Trabis kategória most is nagy csatákat ígért. Pár fotót most is aláírattunk a delikvensekkel a készülő albumunkhoz, ezúttal is köszönjük a közreműködést az illetékeseknek.

DSC06524

Maga a kijelölt pálya rendkívül változatos volt, hisz több épületbe betérve, farakások között fordulva, betonos és aszfalton egyaránt száguldhattak a mezőny tagjai. Mi első körben az épületek, tárolók alá való betéréseket tekintettük meg, ezt követte a pálya elején kialakított nyolcas teljesítése, az ebédszünet után a nagy betonos-poros placc történéseire fókuszáltunk. A sok szép fordulás mellett néhány megforgást láthattunk, szerencsére nagyobb baleset a futamon nem történt, csak a gumik koptak. A futamon készült képeinket megtekinthetitek >>ITT<<.

1180

Ismét jó érzésekkel mehettünk haza a bakonyi szervezők versenyéről, ahol egy színvonalas, és izgalmas rendezvényt láthattunk. Köszönjük a színvonalas munkát és a finom ebédet a rendezőknek, a látványos közlekedést a mezőny tagjainak, és persze a fuvarért Vicu családjának. A bakonyszentlászlói záró futamra október 16-án, vasárnap kerül sor, ahol még sok kategóriában nyitott a küzdelem.

DSC06745

Most pedig engedjétek meg, hogy Szakonyi Gábor barátom beszámolóját megosszam veletek a kisbéri futamról, szerintem nagyon jól sikerült beszámoló lett:

Téglagyári bátorságpróba

Szeptember első hétvégéjén, Ászár és Kisbér közigazgatási határán került sor a D.SZ.K. idei kilencedik fordulójára. A településektől nem idegenek a technikai sportok, több évig rali első osztály futamokat is rendeztek Kisbér közelében. Most a szlalomosoknak köszönhetően újra visszakerültek az autóversenyek vérkeringésébe. A rendező Bakony Rally Autósport Egyesület egy hosszúnak számító, váltakozó tapadást biztosító felülettel rendelkező pályát bocsátott a nevezők rendelkezésére. A futam a szervezők harmadik állomása is volt egyben saját bajnokságukban. Újdonság révén sok időt, energiát fektettek az előkészületekbe, de a végén kijelenthették: Megérte! A 112 elrajtoló pilótából szinte mindenki beleszeretett az új helyszínbe első látásra. Volt akinek Ken Block videói jutottak eszébe a nyomvonalról és a környezetről, valaki pedig már gyalogosan is élvezhetőnek találta. Az épületek, fák, farakások és egyéb tereptárgyak közelsége miatt páran először megszeppentek, de a második körben már mindenki bátrabban nyomta a gázt. Kisebb fénysérüléseken, defekteken kívül komolyabb anyagi kár nem keletkezett a fokozódó tempó ellenére sem. A környékbeli kormánypörgetők új színt vittek a már megszokottnak mondható mezőnybe, valamint látogatását tette a rally szakág néhány résztvevője is. A kellemes utónyári melegben megteltek a nézői pontok, hisz nélkülük nincs verseny! A szurkolók, sofőrök, de még a meleg ebéd elköltésének alkalmával a szervezők is felfrissülést nyerhettek a jó árakkal működő büfében. A díjkiosztó után a többség még sokáig beszélt a napi eseményekről, s már most remélik, hogy jövőre újra indulhatnak legalább egyszer ezen a kiemelkedő adottságokkal rendelkező területen. Egyesek életük versenyének nevezték a múlt szombatit, de olyan is volt, aki akár már a jövő héten is újra indulna téglagyári úton. A kategóriák szoros, jó csatákat hoztak, sportszerű küzdelemben. Legközelebb Veszprémben gyűlnek össze a sportág szerelmesei szeptember tizennyolcadikán.

Most pedig jó szokásunkhoz híven tekintsük át a dobogósokat:

Az abszolút értékelésben a Büszke Sas legénysége vitte el az első két helyet, ugyanis a lila Suzuki Swift volánjánál Szalai „Gergic” érte el a legjobb időeredményt megelőzve az autó tulajdonosát, Takács Pétert, alias Köpcit. A harmadik helyen Ungvári Péter ért célba a tűzpiros bajorral.

DSC06332

Az S1 kategóriában a szokásos késhegyre menő küzdelem zajlott a dobogós helyekért. A dobogót három Suzukis pilóta töltötte fel. A győztes időt Szakonyi Gábor érte el Kórusz Fruzsina és „GuszTi” segítségével. A második helyen ért célba Németh Szilárd, a harmadik helyen pedig Veingartner Szabolcs zárta a kisbéri száguldást.

577

Az S2 kategóriában a VW Golffal induló Ihász-Kovács Tamás vihette haza a győztesnek járó serleget. A nyírádi pilótát a Mazdával versenyző Gulyás Ádám, és a veterán Ford Granada-t hajtó id. Mayer Lászlót.

DSC06803

A T1 mezőnyében szokás szerint a Trabantok domináltak. A díjkiosztón Nagy György örülhetett a legjobban. A második helyen Németh Dávid fejezte be a futamot, míg a harmadikként Szautner Endre ért célba a nap végén.

1087

A T2-esek között az abszolút első két helyezett mögött harmadik helyen Györgyi Gábor ért célba.

DSC06485

 A T3 kategóriában Oláh Milán győzelmével zárult a nap. A Citroen Saxo-val induló pilóta a Peugeot-val versenyző Szász Ákost utasította maga mögé. A harmadik helyen pedig Molnár Zoltán ért célba citromságra Opel Corsájával.

368

A T4-es mezőnyben Jantó Attila nyerte a küzdelmet a másodpercekkel szemben. A Fiat Punto-val versenyző pilótát ifj. Kloó László követte az értékelésben Audi Quattrojával. A harmadik helyen a fekete Ford Focus pilótája, Papp Krisztián ért célba.

DSC06603

A H1 kategóriában Hock Tamás és a kék 2101-es Lada zárt az élen. A második helyen a piros 2107-es orosz közönség kedvenc kormányánál tevékenykedő Bóka Dávid zárta a napot, a dobogó legalsó fokára pedig a fehér körlámpás Lada pilótája, Vida Attila állhatott fel.

1109

A H2 kategóriában a BMW-sek töltötték fel a dobogót. Az első helynek Ungvári Péter örülhetett a nap végén. A második helyen Lovász Róbert, a harmadikon pedig fia, Lovász Kornél értek célba.

DSC06796

A  Proto kategóriát Kovács Szilárd nyerte a BMW-jével. A második helyen Pathy Laci bácsi és Trabantja ért célba, míg a bronzérmes pozícióban pedig az új autójával, a versenykerékpár motoros Peugeot 106-ossal induló Kandikó Ákos fejezte be a napot.

1242

Végül, de nem utolsó sorban a hölgyek mezőnyében Jantó Dorina vitte be az első helyen Fiat Puntoját a célba. A második helyen Gazdag Judit és Toyota Starletje végzett, a harmadik helyezett pedig Osváth Zsófi és a fehér Nissan Micra lettek.

DSC06884

Az utolsó forduló előtti pontállást megtekinthetitek >>ITT<<.

Még nincs hozzászólás.
 
Time
 
chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatóink száma
Indulás: 2007-11-15
 
Facebook

 
Rally
Lezárt szavazások
 
Banner

A mi bannerjeink:

Partner oldalaink

 


http://attalus.hu/wp-content/uploads/2015/09/425970_322481584479504_1317561001_n.jpg

 http://m.blog.hu/va/vancello/skins/gi60s_vancello/images/_head4.jpg

http://bekesimotorsport.weebly.com/uploads/9/6/4/8/9648898/header_images/1391626773.jpg

http://zsiga.uw.hu/images/header.png

http://pannoncorporation.hu/wp-content/uploads/2017/02/pannonhandel.jpg


http://www.lepoldsportvideo.hu/mobil2/images/lepold_logo.jpg

Képtalálat a következőre: „www.rallyfans.hu logo”

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE! - Skam és remakejei MAGYAR FELIRATTAL, folyamatosan frissülünk!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE